torsdag 3 juli 2008

Ajaxsök - Gran Canaria

Söket börjar nu ta form, som än så länge inte är publikt. När man skriver in några bokstäver får man upp förslag till sökningar. Detta möjliggörs genom ajax. Ett sökobjekt på servern söker efter objekt, i databasen om Gran Canaria, som börjar på de inknappade bokstäverna. Förslagen visas i en dropdownmeny gjord av en div och man kan även använda piltangenterna för att välja ett alternativ.



När man har sökt och för upp det man sökt efter så visas närliggande objekt med hjälp av ikoner på kartan.Under kartan finns en förklaring för ikoner och möjlighet att visa/gömma olika typer av närliggande objekt. Klickar man på en bildikon på kartan så visas en bild tagen på den platsen. Detta sök kommer att bli riktigt unikt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det kommer att bli en hel del queries till servern vid förslagsvisningen. Tänk om sajten bli lite populär och ett 100-tal skriver i sökrutan samtidigt. Pallar servern för det?

Pierre Söderman sa...

Det ska inte vara några problem. Servern som alltomgrancanaria.com ligger på har hög kapacitet och med stora möjligheter att uppgradera. Bra synpunkt.