torsdag 26 juni 2008

Vädret flyttat

Jag har berättat att sajten hämtar väderuppifter från Yahoo väder och visar högst upp på sidan. Dessvärre har google börja använda den texten som visnings text vid sökningar. Det är mycket märkligt för meta-taggar, title och text finns tydligt i koden. Så nu har jag lagt väder på Gran Canaria i en artikel istället för att visa i toppen på varje sida. Detta kommer att få vara så tills jag vet varför den texten används.

Om ni slår site:alltomgrancanaria.com, på Google, så kan det hända att ni hittar länkar till artiklar som inte har någon innehåll för utom ett namn. Detta beror på att jag glömde göra vissa Gran Canaria kommuner icke publika och Google hann indexera dem. Dessa har vädret som visningstext i resultatlistorna men det är mer förståligt eftersom det inte finns någon text till dessa.

En så länge så finns det aktuella vädret kvar på kartan på startsidan.

Arbetet med restauranger på Gran Canaria går framåt. Men fortfarande mycket jobb kvar att göra. Om det inte finns kartkordinater för en restaurang så skickas en google geocode query och tillbaka kommer kordinaterna. Nästa gång sidan visas så syns kartan. Lite coolt.

Har bytt kartikoner för att märka ut en plats, gillade inte det stora i:et. Nu är det gröna pluppar.

Inga kommentarer: