söndag 15 juni 2008

Väder på Gran Canaria

Självklart är det många som söker efter väder Gran Canaria. Ytterliggare en mash up på sajten alltså. En enkel match trodde jag, googlade ett tag och kom fram till att Google själva inte tillhandahåller något bra API för detta. Google Weather API tycker man borde finnas bland code.google.com men det har dom inte. För det finns faktiskt ett men inte speciellt dokumenterat och väldigt begränsat. Hittade det på en programmerares sajt och det jag fann var http://www.google.co.uk/ig/api?weather=Las%20Palmas där man kan skicka in en stad som värde på parametern weather. Tillbaks får man en xml-fil. Dessvärre så fanns det bara väderuppgifter från ett enda ställe på Gran Canaria.


Efter ytterliggare lite letande så hittade developer.yahoo.com/weather som tillhanda håller ett API som resulterar i en rss-fil. API kallet är http://weather.yahooapis.com/forecastrss?u=c&p=SPXX0201 där parametern p är en kod för en stad. Koden för en stad finns att hitta på weather.yahoo.com. Detta API tillhandahåller väderinformation om 4 platser på Gran Canaria.

Sajten visar nu både det aktuella vädret på kartan och en prognos för morgondagen. Ta en titt på startsidan på sajten Allt Om Gran Canaria.

Inga kommentarer: