onsdag 6 augusti 2008

Recensera Gran Canaria - snart live

Efter ca 2 veckor så börjar bitarna falla på plats när det gäller att kunna recensera Gran Canaria. Jag har i andra inlägg kallat det för kommentera men det är en blandning av kommentar och recension av plats på Gran Canaria. Det som saknas är lite småfix när det gäller att redigera sin profil. Det vart riktigt bra när det gäller att signa upp sig via recensionsformuläret. Man behöver alltså inte byta sida för att kunna registrera sig och stannar på samma ställe som där man började skriva recensionen. Självklart sker verifieringen/registrering via ajax.



Har även gjort en sida till alla medlemmar där medlemmarnas recensioner visas på en karta. Fick till det snyggt med åäö i urlarna. Gjorde en rewrite rule i .htaccess som ser ut som följer:

RewriteRule ^([a-zA-Z_0-9åäöÃ\205Ã\204Ã\226]*)$ index.php?var=$1&%{QUERY_STRING}
De konstiga tecken är utf8-representanter för åöäÅÄÖ. Detta innebär att .htaccess filen fångar upp sidor som www.alltomgrancanaria.com/Pierre_Söderman och skickar den till index.php med variabeln $var=Pierre_Söderman (fast ö med utf8 tecken). Det blir snyggt. Tanken är att medlems och recensions delen går live imorgon.

Värt att notera är också att det var nytt besökarrekord på sajten. 25 unika besökare är det nya rekordet. Återigen är det självklart Google står för merparten av besökarna. Nu är det bara 9975 kvar till ett önskvärt snitt.

Inga kommentarer: